Přejdi na obsah
Vareni a recepty
Menu
  • Úvod
  • Recepty
  • Zajímavosti
  • Chytré vaření
  • Napište nám
Menu

Hrnkový dort

0
(0)

CategoryMoučníkyObtížnostStředníPříprava15 minutVaření1 hr
AutorRedakce
1,5 hrnku 1,5 hrnku polohrubé mouky
3/4 hrnku 3/4 hrnku cukru krupice
1 hrnek 1 hrnek mléka
2 2 vejce
1/4 hrnku 1/4 hrnku oleje
1 1 kypřící prášek
kakao
Na ozdobu:
pistácie
strouhaná čokoláda
Krém 1:
500 ml 500 ml mléka
2 2 vanilkové pudinky
cukr (podle chuti)
3 3 žloutky
70 g 70 g másla
3 lžíce 3 lžíce rumu (nemusí být)
Krém 2:
250 g 250 g tvarohu v kostce
100 ml 100 ml smetany ke šlehání
marmeláda
1

Do mísy vsypeme prosátou mouku, přidáme cukr a kypřící prášek, vše dobře promícháme. V mléce rozkvedláme vejce a vmícháme olej, vlijeme do mouky a promícháme do hladka. Těsto rozdělíme na stejné poloviny a jednu obarvíme kakaem.

2

Těsto vlijeme do dvou menších dortových forem o průměru asi 20 cm, které jsme předem vymazali olejem a vysypali moukou. Vložíme do předem vyhřáté formy a pečeme na 180 °C asi 30 minut. Vyzkoušíme špejlí a pokud se těsto nelepí na špejli je hotové. Korpusy necháme vychladnout a pak rozkrojíme.

3

Ve studeném mléce rozmícháme pudink a uvaříme na hustou kaši. Do horkého pudinku vešleháme žloutky, cukr a máslo. Pokud chceme, přidáme i rum. Necháme vychladnout.

4

Tvaroh se šlehačkou a marmeládou ušleháme a pokud je marmeláda kyselejší přisladíme cukrem. Marmelády dáme podle toho, jak chceme mít krém zabarvený.

5

Krémy dáme do sáčků, které vložíme do vyšších hrnků, aby se lépe naplňovaly a odstřihneme rohy. Pak střídavě spirálovitě nanášíme krémy na korpusy. Povrch dortu potřeme tvarohovým krémem a boky vanilkovým krémem. Libovolně ozdobíme a dort uložíme na noc do lednice.

Suroviny

 1,5 hrnku 1,5 hrnku polohrubé mouky
 3/4 hrnku 3/4 hrnku cukru krupice
 1 hrnek 1 hrnek mléka
 2 2 vejce
 1/4 hrnku 1/4 hrnku oleje
 1 1 kypřící prášek
 kakao
 Na ozdobu:
 pistácie
 strouhaná čokoláda
 Krém 1:
 500 ml 500 ml mléka
 2 2 vanilkové pudinky
 cukr (podle chuti)
 3 3 žloutky
 70 g 70 g másla
 3 lžíce 3 lžíce rumu (nemusí být)
 Krém 2:
 250 g 250 g tvarohu v kostce
 100 ml 100 ml smetany ke šlehání
 marmeláda

Postup

1

Do mísy vsypeme prosátou mouku, přidáme cukr a kypřící prášek, vše dobře promícháme. V mléce rozkvedláme vejce a vmícháme olej, vlijeme do mouky a promícháme do hladka. Těsto rozdělíme na stejné poloviny a jednu obarvíme kakaem.

2

Těsto vlijeme do dvou menších dortových forem o průměru asi 20 cm, které jsme předem vymazali olejem a vysypali moukou. Vložíme do předem vyhřáté formy a pečeme na 180 °C asi 30 minut. Vyzkoušíme špejlí a pokud se těsto nelepí na špejli je hotové. Korpusy necháme vychladnout a pak rozkrojíme.

3

Ve studeném mléce rozmícháme pudink a uvaříme na hustou kaši. Do horkého pudinku vešleháme žloutky, cukr a máslo. Pokud chceme, přidáme i rum. Necháme vychladnout.

4

Tvaroh se šlehačkou a marmeládou ušleháme a pokud je marmeláda kyselejší přisladíme cukrem. Marmelády dáme podle toho, jak chceme mít krém zabarvený.

5

Krémy dáme do sáčků, které vložíme do vyšších hrnků, aby se lépe naplňovaly a odstřihneme rohy. Pak střídavě spirálovitě nanášíme krémy na korpusy. Povrch dortu potřeme tvarohovým krémem a boky vanilkovým krémem. Libovolně ozdobíme a dort uložíme na noc do lednice.

Hrnkový dort
SurovinyPostup

Jak se Vám líbí tento recept?

Kliknutím na hvězdičku ohodnotíte!

Průměrné hodnocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

Nejnovější recepty

Dršťková polévka z papiňáku

Dršťková polévka z papiňáku

Bramborová roláda s uzeným masem, červeným zelím

Bramborová roláda s uzeným masem, červeným zelím

Těstoviny s houbami vařené jako rizoto

Těstoviny s houbami vařené jako rizoto

Šťavnatý králík

Šťavnatý králík

Hlíva ústřičná se zeleninou a smetanou

Hlíva ústřičná se zeleninou a smetanou

Nejoblíbenější recepty

Cheesecake

Cheesecake

Kachní prsa pečená v marinádě

Kachní prsa pečená v marinádě

Kuře na paprice

Kuře na paprice

Bramboračka

Bramboračka

Plněné žampióny s brokolicovo –  bramborovým pyré

Plněné žampióny s brokolicovo – bramborovým pyré

  • Recepty
  • Zajímavosti
  • Chytré vaření
  • Kontakt
  • Šťavnatý králík
  • Masové kuličky v kari omáčce
  • Jarní salát s kuřecím masem a krutóny
  • Kachní prsa pečená v marinádě
© 2023 Vareni a recepty | Powered by Minimalist Blog WordPress Theme