4.1
(11)

Category, , , ObtížnostStředníPříprava15 minutVaření30 minut
AutorRedakce
Suroviny
○ 2 2 kotlety
○ sůl
○ pepř
○ 1 lžíce 1 lžíce sádla
○ 1 1 malá cibule
○ Na kedlubny:
○ 100 g 100 g prorostlé slaniny
○ 1 1 cibule
○ 1 lžíce 1 lžíce másla
○ 450 g 450 g kedlubny
○ sůl a pepř
○ kmín
○ 100 ml 100 ml smetany
○ citronová šťáva
Postup
1

Kotlety zbavíme kostí a v osolené vodě kosti povaříme.

2

Maso naklepeme a po stranách nařízneme, aby se nekroutilo. Osolíme, opepříme. Na sádle zpěníme najemno nakrájenou cibuli a vložíme maso. Z obou stran opékáme do měkka a podlijeme vývarem z kostí.

3

Slaninu nakrájíme na malé kostičky a rozškvaříme, přidáme nakrájenou cibuli a máslo a orestujeme. Přidáme nahrubo nastrouhanou kedlubnu, osolíme, opepříme, pokmínujeme a orestujeme. Přilijeme smetanu a krátce podusíme. Dochutíme troškou citronové šťávy.

4

Podáváme s bramborem.

Suroviny

Suroviny
○  2 2 kotlety
○  sůl
○  pepř
○  1 lžíce 1 lžíce sádla
○  1 1 malá cibule
○  Na kedlubny:
○  100 g 100 g prorostlé slaniny
○  1 1 cibule
○  1 lžíce 1 lžíce másla
○  450 g 450 g kedlubny
○  sůl a pepř
○  kmín
○  100 ml 100 ml smetany
○  citronová šťáva

Postup

Postup
1

Kotlety zbavíme kostí a v osolené vodě kosti povaříme.

2

Maso naklepeme a po stranách nařízneme, aby se nekroutilo. Osolíme, opepříme. Na sádle zpěníme najemno nakrájenou cibuli a vložíme maso. Z obou stran opékáme do měkka a podlijeme vývarem z kostí.

3

Slaninu nakrájíme na malé kostičky a rozškvaříme, přidáme nakrájenou cibuli a máslo a orestujeme. Přidáme nahrubo nastrouhanou kedlubnu, osolíme, opepříme, pokmínujeme a orestujeme. Přilijeme smetanu a krátce podusíme. Dochutíme troškou citronové šťávy.

4

Podáváme s bramborem.

Zadělávané kedlubny s vepřovým masem

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 4.1 / 5. Vote count: 11

No votes so far! Be the first to rate this post.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *