Přejdi na obsah
Vareni a recepty
Menu
  • Úvod
  • Recepty
  • Zajímavosti
  • Chytré vaření
  • Napište nám
Menu

Domácí langoše

3.4
(25)

CategoryChuťovkyObtížnostStředníPříprava15 minutVaření25 minut
AutorRedakce
400 g hladké mouky
(pokud se bude těsto lepit, trochu přidat)
1 malý bílý jogurt
1 lžíce oleje
1 lžička cukru do kvásku
1 droždí
špetku soli
vlažná voda dle potřeby
(na kvásek 150 ml a pokud bude potřeba,
ještě do těsta, dokud není vláčné)
Na pomazání a posypání dá každý to, co má rád :-)))
1

Zaděláme kvásek.

2

Pak do mísy dáme mouku, sůl, jogurt, olej a kvásek a zaděláme těsto. Pokud je tuhé, přidáme vodu, pokud se lepí, samozřejmě přidáme mouku.

3

Když je hotové těsto, hned rozdělíme na bochánky a ty rozválíme na placky, které pak necháme kynout cca 15 minut.

4

A můžeme hned pak smažit.

Suroviny

 400 g hladké mouky
 (pokud se bude těsto lepit, trochu přidat)
 1 malý bílý jogurt
 1 lžíce oleje
 1 lžička cukru do kvásku
 1 droždí
 špetku soli
 vlažná voda dle potřeby
 (na kvásek 150 ml a pokud bude potřeba,
 ještě do těsta, dokud není vláčné)
 Na pomazání a posypání dá každý to, co má rád :-)))

Postup

1

Zaděláme kvásek.

2

Pak do mísy dáme mouku, sůl, jogurt, olej a kvásek a zaděláme těsto. Pokud je tuhé, přidáme vodu, pokud se lepí, samozřejmě přidáme mouku.

3

Když je hotové těsto, hned rozdělíme na bochánky a ty rozválíme na placky, které pak necháme kynout cca 15 minut.

4

A můžeme hned pak smažit.

Domácí langoše
SurovinyPostup

Jak se Vám líbí tento recept?

Kliknutím na hvězdičku ohodnotíte!

Průměrné hodnocení 3.4 / 5. Počet hlasů: 25

No votes so far! Be the first to rate this post.

Nejnovější recepty

Dršťková polévka z papiňáku

Dršťková polévka z papiňáku

Hrnkový dort

Hrnkový dort

Bramborová roláda s uzeným masem, červeným zelím

Bramborová roláda s uzeným masem, červeným zelím

Těstoviny s houbami vařené jako rizoto

Těstoviny s houbami vařené jako rizoto

Šťavnatý králík

Šťavnatý králík

Nejoblíbenější recepty

Ryba  s omáčkou z medvědího česneku

Ryba s omáčkou z medvědího česneku

Kuře na paprice

Kuře na paprice

Dršťková polévka z papiňáku

Dršťková polévka z papiňáku

Polníčkový salát s jablky a Nivou

Polníčkový salát s jablky a Nivou

Bramboračka

Bramboračka

  • Recepty
  • Zajímavosti
  • Chytré vaření
  • Kontakt
  • Šťavnatý králík
  • Masové kuličky v kari omáčce
  • Jarní salát s kuřecím masem a krutóny
  • Kachní prsa pečená v marinádě
© 2023 Vareni a recepty | Powered by Minimalist Blog WordPress Theme