400 g hladké mouky
(pokud se bude těsto lepit, trochu přidat)
1 malý bílý jogurt
1 lžíce oleje
1 lžička cukru do kvásku
1 droždí
špetku soli
vlažná voda dle potřeby
(na kvásek 150 ml a pokud bude potřeba,
ještě do těsta, dokud není vláčné)
Na pomazání a posypání dá každý to, co má rád :-)))
1
Zaděláme kvásek.
2
Pak do mísy dáme mouku, sůl, jogurt, olej a kvásek a zaděláme těsto. Pokud je tuhé, přidáme vodu, pokud se lepí, samozřejmě přidáme mouku.
3
Když je hotové těsto, hned rozdělíme na bochánky a ty rozválíme na placky, které pak necháme kynout cca 15 minut.
4
A můžeme hned pak smažit.
Suroviny
400 g hladké mouky
(pokud se bude těsto lepit, trochu přidat)
1 malý bílý jogurt
1 lžíce oleje
1 lžička cukru do kvásku
1 droždí
špetku soli
vlažná voda dle potřeby
(na kvásek 150 ml a pokud bude potřeba,
ještě do těsta, dokud není vláčné)
Na pomazání a posypání dá každý to, co má rád :-)))
Postup
1
Zaděláme kvásek.
2
Pak do mísy dáme mouku, sůl, jogurt, olej a kvásek a zaděláme těsto. Pokud je tuhé, přidáme vodu, pokud se lepí, samozřejmě přidáme mouku.
3
Když je hotové těsto, hned rozdělíme na bochánky a ty rozválíme na placky, které pak necháme kynout cca 15 minut.
4
A můžeme hned pak smažit.