3.7
(6)

Category, , ObtížnostStředníPříprava15 minutVaření30 minut
AutorRedakce
Suroviny
○ 6 buřtů
○ 0,5 l černého piva
○ 4 stroužky česneku
○ 2 velké cibule
○ 1 červená paprika
○ 150 g pasírovaných rajčat
○ 100 g kečupu
○ 1,5 KL uzené papriky
○ 1,5 KL chilli
○ 1 KL soli
○ 1,5 KL pepře
○ 2 KL drceného kmínu
○ 2-2,5 PL třtinového cukru
Postup
1

Buřty rozkrojíme na půlku, necháme sežehnout z obou stran nad žárem, mezitím připravíme:

2

Cibuli nakrájíme na půlměsíčky, vyskládáme na dno pekáče. Česnek nasekáme nadrobno a rozprostřeme po pekáči.

3

V misce smícháme pasírovaná rajčata s kečupem, chilli a uzenou paprikou.

4

Ožehnuté buřty vložíme do pekáče, osolíme, opepříme a posypeme kmínem. Zalijeme rajčatovou směsí, na ni rozprostřeme papriku a zalijeme pivem. Necháme dělat asi 75 min na 180° (občas promícháme). Nakonec přisypeme cukr a asi 15 minut necháme dodělat.

Suroviny

Suroviny
○  6 buřtů
○  0,5 l černého piva
○  4 stroužky česneku
○  2 velké cibule
○  1 červená paprika
○  150 g pasírovaných rajčat
○  100 g kečupu
○  1,5 KL uzené papriky
○  1,5 KL chilli
○  1 KL soli
○  1,5 KL pepře
○  2 KL drceného kmínu
○  2-2,5 PL třtinového cukru

Postup

Postup
1

Buřty rozkrojíme na půlku, necháme sežehnout z obou stran nad žárem, mezitím připravíme:

2

Cibuli nakrájíme na půlměsíčky, vyskládáme na dno pekáče. Česnek nasekáme nadrobno a rozprostřeme po pekáči.

3

V misce smícháme pasírovaná rajčata s kečupem, chilli a uzenou paprikou.

4

Ožehnuté buřty vložíme do pekáče, osolíme, opepříme a posypeme kmínem. Zalijeme rajčatovou směsí, na ni rozprostřeme papriku a zalijeme pivem. Necháme dělat asi 75 min na 180° (občas promícháme). Nakonec přisypeme cukr a asi 15 minut necháme dodělat.

Buřty na černém pivu na grilu

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 3.7 / 5. Vote count: 6

No votes so far! Be the first to rate this post.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *