3.8
(13)

Category, , ObtížnostStředníPříprava20 minutVaření35 minut
AutorRedakce
Suroviny
○ 1 krabičku lasagní/lazaní
○ 1 kg mletého masa (jakéhokoliv)
○ 3 větší cibule
○ 1 dl oleje
○ 500 g goudy na plátky
○ 500 g rajského protlaku
○ 1 l mléka
○ 2 lžíce hladké mouky
○ 1 pytlíček koření Adžika
○ 1 lžička soli
Postup
1

Na oleji zpěníme cibuli, přidáme maso, orestujeme a přidáme koření a sůl. Zamícháme. Přilijeme protlak, zamícháme a necháme chvilku probublat. Přilijeme mléko (asi 750 ml).

2

Mezitím ve zbytku mléka rozmícháme mouku a přilijeme do masové směsi. Přivedeme k varu a za stálého míchání vaříme asi 5 minut na mírném ohni. Vznikne rádoby bešamel. Konzistence zhruba hustší omáčky.

3

Na dno hrnce/pekáčku rozprostřeme trochu omáčky a vrstvíme - pláty lasagní, omáčku, sýr, omáčku, pláty lasagní, končíme pláty, omáčka, sýr (na vrchu ho zmuchlám).

4

Vložíme na střed do vyhřáté trouby na 180 stupňů Celsia, pečeme zhruba 15 minut do zezlátnutí sýra. Vyndáme z trouby, přikryjeme pokličkou a necháme odpočinout aspoň 10 minut, aby pláty změkly.

Suroviny

Suroviny
○  1 krabičku lasagní/lazaní
○  1 kg mletého masa (jakéhokoliv)
○  3 větší cibule
○  1 dl oleje
○  500 g goudy na plátky
○  500 g rajského protlaku
○  1 l mléka
○  2 lžíce hladké mouky
○  1 pytlíček koření Adžika
○  1 lžička soli

Postup

Postup
1

Na oleji zpěníme cibuli, přidáme maso, orestujeme a přidáme koření a sůl. Zamícháme. Přilijeme protlak, zamícháme a necháme chvilku probublat. Přilijeme mléko (asi 750 ml).

2

Mezitím ve zbytku mléka rozmícháme mouku a přilijeme do masové směsi. Přivedeme k varu a za stálého míchání vaříme asi 5 minut na mírném ohni. Vznikne rádoby bešamel. Konzistence zhruba hustší omáčky.

3

Na dno hrnce/pekáčku rozprostřeme trochu omáčky a vrstvíme - pláty lasagní, omáčku, sýr, omáčku, pláty lasagní, končíme pláty, omáčka, sýr (na vrchu ho zmuchlám).

4

Vložíme na střed do vyhřáté trouby na 180 stupňů Celsia, pečeme zhruba 15 minut do zezlátnutí sýra. Vyndáme z trouby, přikryjeme pokličkou a necháme odpočinout aspoň 10 minut, aby pláty změkly.

Mleté lasagne

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 3.8 / 5. Vote count: 13

No votes so far! Be the first to rate this post.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *