Na oleji zpěníme cibuli, přidáme maso, orestujeme a přidáme koření a sůl. Zamícháme. Přilijeme protlak, zamícháme a necháme chvilku probublat. Přilijeme mléko (asi 750 ml).
Mezitím ve zbytku mléka rozmícháme mouku a přilijeme do masové směsi. Přivedeme k varu a za stálého míchání vaříme asi 5 minut na mírném ohni. Vznikne rádoby bešamel. Konzistence zhruba hustší omáčky.
Na dno hrnce/pekáčku rozprostřeme trochu omáčky a vrstvíme - pláty lasagní, omáčku, sýr, omáčku, pláty lasagní, končíme pláty, omáčka, sýr (na vrchu ho zmuchlám).
Vložíme na střed do vyhřáté trouby na 180 stupňů Celsia, pečeme zhruba 15 minut do zezlátnutí sýra. Vyndáme z trouby, přikryjeme pokličkou a necháme odpočinout aspoň 10 minut, aby pláty změkly.
Suroviny
Postup
Na oleji zpěníme cibuli, přidáme maso, orestujeme a přidáme koření a sůl. Zamícháme. Přilijeme protlak, zamícháme a necháme chvilku probublat. Přilijeme mléko (asi 750 ml).
Mezitím ve zbytku mléka rozmícháme mouku a přilijeme do masové směsi. Přivedeme k varu a za stálého míchání vaříme asi 5 minut na mírném ohni. Vznikne rádoby bešamel. Konzistence zhruba hustší omáčky.
Na dno hrnce/pekáčku rozprostřeme trochu omáčky a vrstvíme - pláty lasagní, omáčku, sýr, omáčku, pláty lasagní, končíme pláty, omáčka, sýr (na vrchu ho zmuchlám).
Vložíme na střed do vyhřáté trouby na 180 stupňů Celsia, pečeme zhruba 15 minut do zezlátnutí sýra. Vyndáme z trouby, přikryjeme pokličkou a necháme odpočinout aspoň 10 minut, aby pláty změkly.