Přejdi na obsah
Vareni a recepty
Menu
  • Úvod
  • Recepty
  • Zajímavosti
  • Chytré vaření
  • Napište nám
Menu

Mleté lasagne

3.8
(13)

CategoryHlavní jídla, Maso, ObědyObtížnostStředníPříprava20 minutVaření35 minut
AutorRedakce
1 krabičku lasagní/lazaní
1 kg mletého masa (jakéhokoliv)
3 větší cibule
1 dl oleje
500 g goudy na plátky
500 g rajského protlaku
1 l mléka
2 lžíce hladké mouky
1 pytlíček koření Adžika
1 lžička soli
1

Na oleji zpěníme cibuli, přidáme maso, orestujeme a přidáme koření a sůl. Zamícháme. Přilijeme protlak, zamícháme a necháme chvilku probublat. Přilijeme mléko (asi 750 ml).

2

Mezitím ve zbytku mléka rozmícháme mouku a přilijeme do masové směsi. Přivedeme k varu a za stálého míchání vaříme asi 5 minut na mírném ohni. Vznikne rádoby bešamel. Konzistence zhruba hustší omáčky.

3

Na dno hrnce/pekáčku rozprostřeme trochu omáčky a vrstvíme - pláty lasagní, omáčku, sýr, omáčku, pláty lasagní, končíme pláty, omáčka, sýr (na vrchu ho zmuchlám).

4

Vložíme na střed do vyhřáté trouby na 180 stupňů Celsia, pečeme zhruba 15 minut do zezlátnutí sýra. Vyndáme z trouby, přikryjeme pokličkou a necháme odpočinout aspoň 10 minut, aby pláty změkly.

Suroviny

 1 krabičku lasagní/lazaní
 1 kg mletého masa (jakéhokoliv)
 3 větší cibule
 1 dl oleje
 500 g goudy na plátky
 500 g rajského protlaku
 1 l mléka
 2 lžíce hladké mouky
 1 pytlíček koření Adžika
 1 lžička soli

Postup

1

Na oleji zpěníme cibuli, přidáme maso, orestujeme a přidáme koření a sůl. Zamícháme. Přilijeme protlak, zamícháme a necháme chvilku probublat. Přilijeme mléko (asi 750 ml).

2

Mezitím ve zbytku mléka rozmícháme mouku a přilijeme do masové směsi. Přivedeme k varu a za stálého míchání vaříme asi 5 minut na mírném ohni. Vznikne rádoby bešamel. Konzistence zhruba hustší omáčky.

3

Na dno hrnce/pekáčku rozprostřeme trochu omáčky a vrstvíme - pláty lasagní, omáčku, sýr, omáčku, pláty lasagní, končíme pláty, omáčka, sýr (na vrchu ho zmuchlám).

4

Vložíme na střed do vyhřáté trouby na 180 stupňů Celsia, pečeme zhruba 15 minut do zezlátnutí sýra. Vyndáme z trouby, přikryjeme pokličkou a necháme odpočinout aspoň 10 minut, aby pláty změkly.

Mleté lasagne
SurovinyPostup

Jak se Vám líbí tento recept?

Kliknutím na hvězdičku ohodnotíte!

Průměrné hodnocení 3.8 / 5. Počet hlasů: 13

No votes so far! Be the first to rate this post.

Nejnovější recepty

Dršťková polévka z papiňáku

Dršťková polévka z papiňáku

Hrnkový dort

Hrnkový dort

Bramborová roláda s uzeným masem, červeným zelím

Bramborová roláda s uzeným masem, červeným zelím

Těstoviny s houbami vařené jako rizoto

Těstoviny s houbami vařené jako rizoto

Šťavnatý králík

Šťavnatý králík

Nejoblíbenější recepty

Jarní salát s kuřecím masem a krutóny

Jarní salát s kuřecím masem a krutóny

Slaný dýňový koláč

Slaný dýňový koláč

Fenyklový salát se sýrem a hruškou

Fenyklový salát se sýrem a hruškou

Grilované koleno

Grilované koleno

Fazolkový salát s kroupami a pečeným kachním masem

Fazolkový salát s kroupami a pečeným kachním masem

  • Recepty
  • Zajímavosti
  • Chytré vaření
  • Kontakt
  • Šťavnatý králík
  • Masové kuličky v kari omáčce
  • Jarní salát s kuřecím masem a krutóny
  • Kachní prsa pečená v marinádě
© 2023 Vareni a recepty | Powered by Minimalist Blog WordPress Theme