4.2
(6)

Category, , , , ObtížnostStředníPříprava15 minutVaření50 minut
AutorRedakce
Suroviny
○ 1 koleno cca 800 g
○ 1 cibule
○ 1 mrkev
○ 1 petržel
○ kousek celeru
○ 6 stroužků česneku
○ 6 kuliček nového koření
○ 10 kuliček celého pepře
○ 2 bobkové listy
○ sůl
○ Na potírání:
○ 4 lžíce oleje
○ 1 lžíce medu
○ 1 lžíce sladké papriky (může se namíchat s pálivou)
○ 2 lžičky hořčice
○ 3-4 utřené stroužky česneku
○ cca 50 ml piva
Postup
1

Omyté koleno dáme do hrnce s očištěnou zeleninou a kořením. Přivedeme k varu a ztlumíme plamen na minimum. Vaříme do měkka, ale nesmí se rozpadávat. Necháme ho ve vývaru zchladnout.

2

Připravíme marinádu a dle své chuti dochutíme. Koleno potřeme marinádou a na grilu, kde udržujeme nepřímý žár, přiklopené grilujeme cca 50-60 minut dozlatova. Běhen grilování potíráme marinádou.

Suroviny

Suroviny
○  1 koleno cca 800 g
○  1 cibule
○  1 mrkev
○  1 petržel
○  kousek celeru
○  6 stroužků česneku
○  6 kuliček nového koření
○  10 kuliček celého pepře
○  2 bobkové listy
○  sůl
○  Na potírání:
○  4 lžíce oleje
○  1 lžíce medu
○  1 lžíce sladké papriky (může se namíchat s pálivou)
○  2 lžičky hořčice
○  3-4 utřené stroužky česneku
○  cca 50 ml piva

Postup

Postup
1

Omyté koleno dáme do hrnce s očištěnou zeleninou a kořením. Přivedeme k varu a ztlumíme plamen na minimum. Vaříme do měkka, ale nesmí se rozpadávat. Necháme ho ve vývaru zchladnout.

2

Připravíme marinádu a dle své chuti dochutíme. Koleno potřeme marinádou a na grilu, kde udržujeme nepřímý žár, přiklopené grilujeme cca 50-60 minut dozlatova. Běhen grilování potíráme marinádou.

Grilované koleno

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 4.2 / 5. Vote count: 6

No votes so far! Be the first to rate this post.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *