Přejdi na obsah
Vareni a recepty
Menu
  • Úvod
  • Recepty
  • Zajímavosti
  • Chytré vaření
  • Napište nám
Menu

Rajská omáčka

3.6
(32)

CategoryPolévkyObtížnostStředníPříprava20 minutVaření30 minut
AutorRedakce
500 g hovězího masa
4 větší rajčata
1 menší rajský protlak
1 větší cibule
1 bobkový list
5 kuliček nového koření
5 kuliček pepře
3 hřebíčky
špetka tymiánu
1 lžička skořice
1 lžička mleté papriky
1/2 citronu (ocet)
cukr
olej
sůl
1

Nejprve uvaříme maso doměkka a vývar odložíme. Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme pokrájená rajčata a dusíme, po chvilce dáme rajský protlak, koření: bobkový list, nové koření, pepř, hřebíčky, tymián, papriku a umytý citron nakrájený na kolečka (i s kouskem kůry!).

2

Nyní vše zalijeme vývarem z masa, vaříme. Když se rajčata rozvaří, omáčku přecedíme, dochutíme cukrem, osolíme, je-li třeba, okyselíme octem nebo dolijeme vodou na množství, které budeme potřebovat.

3

Na másle uděláme tmavší jíšku, omáčku zahustíme nebo použijeme tmavou hotovou (tu jsem použila já). Potom nakrájíme maso na plátky, dáme ho do omáčky a ještě prohřejeme.

Suroviny

 500 g hovězího masa
 4 větší rajčata
 1 menší rajský protlak
 1 větší cibule
 1 bobkový list
 5 kuliček nového koření
 5 kuliček pepře
 3 hřebíčky
 špetka tymiánu
 1 lžička skořice
 1 lžička mleté papriky
 1/2 citronu (ocet)
 cukr
 olej
 sůl

Postup

1

Nejprve uvaříme maso doměkka a vývar odložíme. Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme pokrájená rajčata a dusíme, po chvilce dáme rajský protlak, koření: bobkový list, nové koření, pepř, hřebíčky, tymián, papriku a umytý citron nakrájený na kolečka (i s kouskem kůry!).

2

Nyní vše zalijeme vývarem z masa, vaříme. Když se rajčata rozvaří, omáčku přecedíme, dochutíme cukrem, osolíme, je-li třeba, okyselíme octem nebo dolijeme vodou na množství, které budeme potřebovat.

3

Na másle uděláme tmavší jíšku, omáčku zahustíme nebo použijeme tmavou hotovou (tu jsem použila já). Potom nakrájíme maso na plátky, dáme ho do omáčky a ještě prohřejeme.

Rajská omáčka
SurovinyPostup

Jak se Vám líbí tento recept?

Kliknutím na hvězdičku ohodnotíte!

Průměrné hodnocení 3.6 / 5. Počet hlasů: 32

No votes so far! Be the first to rate this post.

Nejnovější recepty

Dršťková polévka z papiňáku

Dršťková polévka z papiňáku

Hrnkový dort

Hrnkový dort

Bramborová roláda s uzeným masem, červeným zelím

Bramborová roláda s uzeným masem, červeným zelím

Těstoviny s houbami vařené jako rizoto

Těstoviny s houbami vařené jako rizoto

Šťavnatý králík

Šťavnatý králík

Nejoblíbenější recepty

Kuřecí čína

Kuřecí čína

Uzená polévka

Uzená polévka

Chilli placky s pikantní omáčkou a koriandrovým kuskusem

Chilli placky s pikantní omáčkou a koriandrovým kuskusem

Ryba  s omáčkou z medvědího česneku

Ryba s omáčkou z medvědího česneku

Klasický hospodský guláš (vídeňský)

Klasický hospodský guláš (vídeňský)

  • Recepty
  • Zajímavosti
  • Chytré vaření
  • Kontakt
  • Šťavnatý králík
  • Masové kuličky v kari omáčce
  • Jarní salát s kuřecím masem a krutóny
  • Kachní prsa pečená v marinádě
© 2023 Vareni a recepty | Powered by Minimalist Blog WordPress Theme