Přejdi na obsah
Vareni a recepty
Menu
  • Úvod
  • Recepty
  • Zajímavosti
  • Chytré vaření
  • Napište nám
Menu

Křehké majonézové miniřízečky

3.7
(23)

CategoryHlavní jídla, ObědyObtížnostStředníPříprava15 minutVaření30 minut
AutorRedakce
400 g kuřecího masa (prsa nebo stehenní)
2 plné lžíce majonézy
1 lžíce hořčice
1 lžička sušeného česneku
sůl
pepř
strouhanka
tuk na smažení
1

Maso nakrájíme na malé řízečky. Jen zlehka připravené kousky naklepeme, osolíme a opepříme. Smícháme majonézu, hořčici a česnek. Řízečky důkladně obalíme a uložíme přikryté minimálně na 24 hodin do lednice, klidně i déle. Měla jsem dva i tři dny.

2

Před smažením je vytáhneme půl hodiny předem. Připravíme strouhanku (doporučuji čerstvou z dvou až třídenních rohlíků). Kousky obalíme ve strouhance a smažíme na rozehřátém tuku z obou stran dozlatova. Podáváme teplé, ale i studené třeba na obloženou mísu.

Suroviny

 400 g kuřecího masa (prsa nebo stehenní)
 2 plné lžíce majonézy
 1 lžíce hořčice
 1 lžička sušeného česneku
 sůl
 pepř
 strouhanka
 tuk na smažení

Postup

1

Maso nakrájíme na malé řízečky. Jen zlehka připravené kousky naklepeme, osolíme a opepříme. Smícháme majonézu, hořčici a česnek. Řízečky důkladně obalíme a uložíme přikryté minimálně na 24 hodin do lednice, klidně i déle. Měla jsem dva i tři dny.

2

Před smažením je vytáhneme půl hodiny předem. Připravíme strouhanku (doporučuji čerstvou z dvou až třídenních rohlíků). Kousky obalíme ve strouhance a smažíme na rozehřátém tuku z obou stran dozlatova. Podáváme teplé, ale i studené třeba na obloženou mísu.

Křehké majonézové miniřízečky
SurovinyPostup

Jak se Vám líbí tento recept?

Kliknutím na hvězdičku ohodnotíte!

Průměrné hodnocení 3.7 / 5. Počet hlasů: 23

No votes so far! Be the first to rate this post.

Nejnovější recepty

Dršťková polévka z papiňáku

Dršťková polévka z papiňáku

Hrnkový dort

Hrnkový dort

Bramborová roláda s uzeným masem, červeným zelím

Bramborová roláda s uzeným masem, červeným zelím

Těstoviny s houbami vařené jako rizoto

Těstoviny s houbami vařené jako rizoto

Šťavnatý králík

Šťavnatý králík

Nejoblíbenější recepty

Masové kuličky v kari omáčce

Masové kuličky v kari omáčce

Frankfurtská polévka

Frankfurtská polévka

Brokolicová polévka

Brokolicová polévka

Bramboračka

Bramboračka

Krůtí sekaná s červenou čočkou, mrkví a medvědím česnekem

Krůtí sekaná s červenou čočkou, mrkví a medvědím česnekem

  • Recepty
  • Zajímavosti
  • Chytré vaření
  • Kontakt
  • Šťavnatý králík
  • Masové kuličky v kari omáčce
  • Jarní salát s kuřecím masem a krutóny
  • Kachní prsa pečená v marinádě
© 2023 Vareni a recepty | Powered by Minimalist Blog WordPress Theme